Заседава Общински съвет - Сливен
Заседава Общински съвет - Сливен / Дарик Сливен, архив

30 точки са залегнали в предварителния дневен ред на заседанието на Общински съвет - Сливен, което се провежда на 17 октомври. Сред тях са неприети от предишната сесия предложения, като актуализацията на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост. Ще се прегласува и върнато от областния управител решение от септемврийската сесия, касаещо промяна характера на собственост от публична в частна.

Един от заместник-председателите на местния парламент - Мария Григорова, предлага промени в Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация. Сред тях са, например,  предложения за решения, по които няма становища на постоянните комисии, да не се включват в проекта за дневен ред; за заседанията на постоянните комисии и дневния им ред се уведомяват вносителите на проектите за решения, както и кмета на общината, който осигурява присъствието на представител на администрацията; Предложения, на които не са отстранени констатираните нередовности не се включват в дневния ред на заседанието на Общинския съвет и др.

Девет предложения за продажба на имоти и земеделска земя внася кметът Кольо Милев. Съветниците ще гласуват и предложение за намаляване на началната цена за продажба чрез публичен търг на имота и металната конструкция на недостроената спортна зала в кв. „Младост”. Това се налага, тъй като на обявените четири търга не се е явил нито един кандидат.

Сесията на Общински съвет - Сливен започва в 9.00 часа.