Започва Осмият Есенен театрален салон
Започва Осмият Есенен театрален салон / netinfo

 

Осмият Есенен театрален салон се открива тази вечер в Сливен с премиерата на сливенския драматичен театър „Напразни усилия на любовта”. Комедията на Шекспир, под режисурата на Иван Панев, ще сложи начало на пътуването на зрителя към различните лица на комедийния жанр, които ще бъдат представени на театралния фестивал във времето до 24 септември.

Френският хумор в комедията на Жил Барбелен, постановка на Русенския драматичен театър, ще бъде презентиран от Христо Гърбов в главната роля. Черната комедия на британския драматург Денис Кели „Любов и пари” ще бъде представена с гастрола на Младежкия театър „Николай Бинев”. Режисьорът на спектакъла Петър Кауков е преводач и на пиесата „Почерпки” на Кристофър Хемптън, която за пръв път в България поставя Сливенския драматичен театър. Това е втората премиера на театъра-домакин на Есенния театрален салон тази година в Сливен.

Представлението на Народния театър „Иван Вазов” „Животът е прекрасен” ще увенчае финала на фестивалната програма. Режисьор на спектакъла е Александър Морфов, а в главната роля ще видим Камен Донев. В мегапродукцията на Народния театър участват близо 40 театрални звезди, между които и Валентин Танев.