Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов награди  лекоатлети в Сливен
Зам.-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов награди лекоатлети в Сливен / Областна администрация - Сливен

Състезанията от републиканските финали по лека атлетика от програмата на „Ученически игри 2012” в групите за ученици от 8 до 10 клас се проведоха в Сливен. Игрите са част от Националната кампания на спортното министерство „Аз обичам спорта”. В различните дисциплини участват 180 състезатели от 20 отбора от цялата страна. Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов награди в Сливен с медали и грамоти победителите в дисциплините 100 и 200 метра юноши и девойки, както и при скок на височина за девойки.

След приключването на финалите заместник-министър Ценов се срещна с областния управител на Сливен Марин Кавръков, като на срещата присъстваше и Николай Даков – главен експерт в Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Ямбол и Стара Загора. На срещата в заседателната зала на Областна администрация бяха обсъдени проблемите на спорта в града, предстоящите събития до края на годината и беше потвърдена информацията, че Сливен ще има 4 квоти за олимпиадата в Лондон през това лято в различни спортове.