Забраняват движението на товарни автомобили по пътя Сливен-връх Българка
Забраняват движението на товарни автомобили по пътя Сливен-връх Българка / Dariknews, Архив

Мерки за ограничаване движението на тежки камиони по пътя Сливен- връх Българка предприема Община Сливен .

Автомобилите създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия на пътя към Карандила през местността Селището, съобщи  зам. кметът Иван Манчев.Той посочи още, че след като част от пътя Сливен – Ичера беше разрушен заради свличане на земни маси, пътната артерия  Сливен – връх Българка се е превърнала в една от основните транспортни комуникации за Карандила и населените места в северната част на общината. Тъй като пътят е общински, съответно общината ще предприеме мерки за максимално осигуряване на неговата пропускателна способност.

Вече са почистени крайпътните храсти и банкети на 5 км, което ще продължи. Ще бъдат въведени ограничения за движение на автомобили с ремаркета и полуремаркета с тегло над 10 тона. Те ще бъдат сигнализирани съгласно нормативните изисквания.Мерките няма да важат за автобуси с туристи, за да не се ограничава посещението на туристическите ни обекти, допълни инж. Манчев.

Причината за въвеждането на ограниченията е свързана с транспорта на товари от автомобили с тегло до и над 40 тона и голяма дължина, които минават по пътя и създават затруднения за останалите участници в движението.

Зам.-кметът отправи призив към водачите да се съобразяват с особеностите на пътя, по който има криви с малък радиус и големи надлъжни наклони.