Взривиха част от недостроената болница. Ще правят жилищен комплекс
Взривиха част от недостроената болница. Ще правят жилищен комплекс / Dariknews, Стоян Радев

Точно в 18.00 часа контролирано бе взривена част от сградата на недостроената болница в Сливен. Взривено бе източното крило на сградата заедно със вградения в нея товароподемен кран. След 7 дни ще бъде взривено и западното крило. На мястото на бившата болница ще бъде изграден модерен жилищен комплекс от затворен тип носещ името на първото заселище около Сливен Туида. Комплексът ще бъде разположен на площ от 80000 кв.м.В проектът “Туида гардънс” инвеститорът “Декотекс” планира да вложи около 70 милиона лева. Предвидено е да бъдат изградени 43 еднофамилни къщи и 380 апартамента разположени в жилищни кооперации на височина около 4-5 етажа.

”Туида Гардънс ще обедини редица социални групи и ще даде възможност те да живеят заедно. Това ще бъде мястото, къде семействата ще могат да построят своите мечтани домове,” заяви Рами Евар председател на борда на директорите на “Декотекс” АД Сливен.

В комплексът ще има още търговски център, детска градина, спа център с басейн и много зеленина. За всяко семейство са предвидени по две подземни гаражни клетки. Идейният проект е на израелският архитект Ицках Липовецки. Предвиденият краен срок за изпълнение е 2014 година.

Чуйте повече от изпълнителния директор на "Декотекс" АД Сливен Васил Йовчев