Възстановяват разрушените участъци от проливните дъждове
Възстановяват разрушените участъци от проливните дъждове / Dariknews, Архив

Възстановяват се  щетите от проливните дъждове в община Сливен. Бедственото положение, обявено в части от общината, ще бъде отменено след като бъдат приети извършените възстановителни работи.

Разходите са предоставени на Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерския съвет.

В село Сотиря две фирми възстановяват улици, укрепва се свличане на земни маси и закрепване на брега на Сотирска река. Три водостока се възстановяват и ще се извърши студено стабилизиране на най-опасните улици и най-вече пътя за сметището преди асфалтирането.

В местността Селището ще се почиства коритото на реката около  „Ловна среща” и ще се стабилизира пътят към Тодоровото аязмо

. По Дюлева река от Бургаско шосе до Долна лифтена станция /ДЛС/ има участъци на брегова ерозия до Мебелната къща, до бл.13, Информационния  център на ПП „Сините камъни” и Шато Алпия. Извършва се укрепване  в зоните на поражения. Водостокът е почистен и възстановен. Почистена е и затрупана от наносите стара чешма. Продължава укрепването и възстановяването на примостването до Информационния център.

От Долната лифтена станция, обръщалото на тролеите и до Ичеренско шосе изнесеният инертен материал ще се ползва при укрепителните мероприятия.

Пред приключване е възстановяването на пътя в Новоселско дефиле.

В детската градина в Камен възстановителните дейности са приключили, информират от общинска администрация.