/ iStock/Getty Images
Решенението е на Областния кризисен щаб, а те ще важат до 30 ноември
Областният кризисен щаб в Сливен въвежда временни противоепидемични мерки, съобщиха от Щаба.

Мерките са със срок на действие от 4 до 30 ноември и са свързани с работното време на заведенията и местата за хранене, местата за услуги и забавления. Преустановяват се културни и развлекателни мероприятия, семинари, изложения, тържища и други мероприятия в присъствена форма.

Затварят хазартните игрални зали и фитнес-клубовете. Заведения за хранене и развлечения, ресторанти, питейни заведения, кафе-сладкарници и други пък няма да работят след 23 часа.

Преустановяват се посещенията на непълнолетни след 21 часа. Засилва се контролът за спазването на карантини. Щабът препоръчва на работодателите и ръководителите на учреждения да въведат онлайн-режим на работа за 50 процента от персонала.

51 са починалите с COVID-19 за последното денонощие

Щабът е обсъдил разкриването на втора реанимация в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", само за пациенти с COVID-19 в тежко състояние, като е възложил на останалите болници да командироват анестезиолози за сформирането на допълнителни реанимационни екипи. В МБАЛ "Хаджи Димитър" са разкрити 16 COVID-легла, на които вече се приемат пациенти.

На специализираните болници по хирургия и по акушерство и гинекология в Сливен е възложено да осигурят 11 легла за болни с коронавирусни инфекции. Шест допълнителни легла ще бъдат разкрити и в държавната болница за рехабилитация в Котел.

В диагностично-консултативните центрове ще бъдат разкрити кабинети за преглед на лица с грипоподобни симптоми, за да се разграничи потокът от инфектирани от останалите пациенти.