Връщаме парите по проектите
Връщаме парите по проектите / Дарик Сливен, Архив

Държавата си иска парите, които авансово е превела по проекта за водния цикъл на община Сливен и по други проекти. „Водим преговори с министерството на околната среда и водите и с министерството на регионалното развитие за разсрочване на плащанията и за опрощаване на част от тях. Ще предложим да платим само строително-монтажните работи, а останалите - за управление на проектите, консултантски услуги и др, да ни бъдат опростени" - каза кметът на Сливен Кольо Милев.

Той допълни, че още през лятото е пристигнало предупредително писмо в общината за исканите плащания и в момента текат лихви по сумите. Милев не каза точната сума, която общината дължи по проектите, тъй като успех в преговорите би ги намалил, но обеща следващата седмица задълженията на общината по тези аванси да бъдат огласени.

„Всички казват, че безплатен обяд няма - всички тези нарушения, които са били допуснати с рамковите споразумения и сключените договори, атакувани в Европейската комисия и санкциите, които ни наложи правителството - ние сега търпим тези големи загуби за общината" - обобщи кметът.