Внимание! Опасност от пожари
Внимание! Опасност от пожари / Дарик Сливен, архив

158 пожара са гасили сливенските огнеборци от началото на годината до сега. Само през месец февруари са възникнали 19 пожара в сухи треви и храсти, като се очертава тенденция за постоянното им нарастване. Това заяви пред Дарик гл. инспектор Иван Георгиев от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Сливен.

Пострадали са двама души, няма загинали. Пожарникарите са участвали в 28 аварийно-спасителни дейности, повечето от тях при катастрофи. Лъжливите обаждания са 7.

По време на пролетното почистване е необходимо повече съобразителност и съобразяване с климатичните условия, призова гл.инспектор Георгиев и припомни на гражданите по възможност да не палят огън на открито, да не палят безконтролно стърнища и селскостопански отпадъци и да не хвърлят недоизгасени фасове сред природата или по пътя по време на излети, риболов или през стъклата на леките си автомобили по време на пътуване.

По-голямата част от произшествията възникват в резултат на небрежните действия на гражданите по време на предприетото почистване на дворни места и селскостопански площи, добави още гл.инспектор Георгиев.

При пожар незабавно съобщете на телефон 112.