Внасят жалба в полицията срещу роми, били възрастно семейство
Внасят жалба в полицията срещу роми, били възрастно семейство / netinfo

Семейство възрастни хора са били бити от група цигани в черешовата им градина в село Чинтулово, сливенско. За инцидента съобщи Стефанка Петрова от граждански инциативен комитет за защита на правата на живеещите в този район. Според нея семейство Мария и Тодор Ганеви са пребити от 15 роми заради това, че възрастният мъж е поискал от двете циганки на изкупвателния пункт в близост до градината му да не изкупуват черешите на ром, който по-рано той е прогонил от съседен имот. Мария Ганева е била ударена с близо килограмов камък в главата и после бита с тояги, съпругът и също е бил бит с дървени колове. След потушаване на скандала от полицията, ромите са заплашвали семейството, че „ще ги запалят и избият,” каза Петрова. Днес тя ще внесе жалба в РПУ Сливен от името на гражданския комитет.

Говорителят на полицията в Сливен Георги Шейтанов коментира, че скандалът е провокиран от възрастното семейство. Той твърди, че Ганев се е нахвърлил върху двете циганки и ги е бил. В медицинските на двете жени е било записано, че те имат синини и отоци. Шейтанов каза, че в случая не може да се говори за нанесени средни телесни повреди на възрастното семейство.

В село Чинтулово живее компактна маса роми, от които местните хора непрекъснато се жалват за набези върху селскостопанската продукция. Преди 3 години бивш полковник от Танковата бригада застреля с ловна пушка непълнолетно циганче, докато то и още няколко по-възрастни от него са обирали реколтата на имота.