ВМРО-НИЕ „плаща авансово на Лечков част от искания кредит
ВМРО-НИЕ „плаща авансово на Лечков част от искания кредит / netinfo

Местната организация на ВМРО-НИЕ ще направи „авансово плащане" от 0,1% от искания нов общински кредит в размер на 6 136 000 евро по време на общественото обсъждане днес от 15.00 ч. в общинската зала „Май". На кмета на Сливен Йордан Лечков ще бъде „платено" с „фалшиви" банкноти от 50 евро, които са отпечатани за кампанията срещу слабото усвояване на парите от европейските фондове. От партията смятат, че Лечков носи своята лична вина за застрашаването на европроекта за подмяната на водопровода и канализацията в града.

Акцията се подкрепя от Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Тракийското дружество „Лазар Маджаров" и бивши членове на БНС и „Гвардия". Представители на техните ръководства ще изкажат своите аргументирани мнения срещу искането за кредит на публичното обсъждане. Сред аргументите са това, че не е даден отчет за  разходването на тегления през миналия мандат общински кредит в размер на 22 млн. лева, като част от средствата са разходвани нецелево и в разрез с решението на миналия Общински съвет.

Изтъква се също, че сегашният заем се тегли в „12 без 5", преди да се влезе в забранения от закона период на 9-те месеца преди края на мандата и голямата скрита и явна задлъжнялост на общината. От ВМРО-НИЕ смятат, че ако Лечков толкова много желае нов заем, то трябва да го подложи на местен референдум.