В Ямбол ще наемат работници за сепариране на твърди битови отпадъци
В Ямбол ще наемат работници за сепариране на твърди битови отпадъци / netinfo

В предложението за регионалната програма за заетост на област Ямбол за 2007 година да бъдат заложени дейности по наемане на работници за сепариране на твърди битови отпадъци, реши Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие. Предвижда се и разяснителна кампания сред населението за разделно събиране на отпадъците в домакинствата.

Поради спецификата на безработицата в региона, където над 50% от регистрираните в Дирекциите”Бюро по труда” дългосрочно безработни не подлежат на социално подпомагане, както и от демографската характеристика на региона, за изпълнението на тези дейности ще се наемат трайно безработни, без задължителното изискване да са обект на социално подпомагане.

Предложението за регионална програма за заетост трябва да бъде депозирано в Министерството на труда и социалната политика до 2 октомври за включване в Национален план за действие по заетостта – 2007 г.

През 2007 г. приоритет ще бъде даден на програми, проекти и мерки, насочени към повишаване на икономическата активност на населението и заетостта; ефективна интеграция на пазара на труда на лицата от неравнопоставените групи; образование и обучение в подкрепа на прехода към икономика основана на знанието.