/ iStock/Getty Images
В частната МБАЛ "Царица Йоанна" в Сливен от днес започва прием на съмнителни за коронавирус пациенти.

Извършени са 250 проверки за спазване на карантината в област Сливен

Това съобщиха от Областния кризисен щаб, където се е състояло извънредно заседание заради динамичната обстановка с разпространението на инфекцията в областта. В болницата са разкрити пет триажни легла.

Триажно отделение за COVID-19 няма да бъде отворено в частната МБАЛ "Хаджи Димитър". В отделенията й са разкрити триажи, където ще могат да се лекуват положителни за COVID-19 пациенти с друго основно заболяване, които нямат пневмония.

Жена с коронавирус почина в Сливен

Данните в националната система показват, че новите случаи на коронавирусна инфекция в Сливенска област са шест, като сред тях има двама лекари от различни лечебни заведения.

Петима от болните са от Нова Загора, един - от Сливен. Към момента инфекциозните отделения в областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" и военната МБАЛ-Сливен са заети в пълния си капацитет.

Сливенска област получи четири мобилни лекарски кабинета

Според представители на здравните заведения, здравната система в Сливен изпитва необходимост от допълнителни триажни легла. Те са настояли и за по-активното съдействие на общопрактикуващите лекари, за да се прецизира и намали броят на чакащите за хоспитализиране пациенти.

В началото на следващата седмица от РЗИ ще се срещнат с общопрактикуващи лекари, за да обсъдят работата със съмнителни за инфекцията пациенти и дейността на изолаторите.
БТА