Ученици искат справедливо наказание за убийците на Стоян Балтов
Ученици искат справедливо наказание за убийците на Стоян Балтов / netinfo
„Искаме справедливо наказание за убийците на Стоян Балтов”, „Не оправдавайте умишлено убийство”, написаха на своите плакати ученици от Сливен. Те участваха в протест, организиран от ръководството на ПМГ „Добри Чинтулов”. Към тях се присъединиха и ученици от езиковата гимназия, където втори ден се провежда подписка с искане за справедливост. Подписите са повече от 10 000. Младежите днес се обявиха срещу агресията и насилието и искат сигурност за живота си. Те настояват за справедлив съдебен процес за убийците на сливенския студент. В двете училища е обявен траур, който ще продължи до края на седмицата.

Младите хора ще изпратят обръщение до президента Георги Първанов и просветния министър Даниел Вълчев да се предприемат всички мерки в защита децата на България, с искане да се спрат убийствата и неоправданата агресия. Участниците в протеста призоваха към тях да се присъединят и училища от други градове, защото когато млади хора загиват от ръката на свои връстници, проблемът е на цялото общество.

На 13 декември от 11,30 братът на убитото момче и негови приятели организират траурно шествие от „Градската градина” до централния площад „Хаджи Димитър”.