Трите жени от Ямболско са обгорели в кухнята на бензиностанция при взрива на газова бутилка
Трите жени от Ямболско са обгорели в кухнята на бензиностанция при взрива на газова бутилка / netinfo

Три кухненски работнички пострадаха при взрив на газова бутилка в ресторант на бензиностанция, уточни говорителят на Областна дирекция на МВР в Ямбол Катя Няголова.

Газова бутилка, намираща се в кухненското помещение на ресторант към бензиностанция "Шел" на разклона за село Бояново, община Елхово, избухна снощи около 18,30 ч. В резултат на последвалото възпламеняване са пострадали трите жени, работещи в ресторанта. В най-тежко състояние е М. М. на 34 г. от с. Бояново. Тя е с 30 процента изгаряния по главата и тялото. Другите две жени, Д. И. на 50 г. и Й. В. на 24 г. от Ямбол, също имат тежки изгаряния. И трите все още са в шоково състояние. Първоначално са отведени в елховската болница, но половин час след инцидента са транспортирани за лечение в болницата в Ямбол. Барманът на ресторанта, 37-годишен мъж от Бояново, е с леки порезни рани по главата и левия крак. Той също е в ямболската болница.
 Взривената газова бутилка е нанесла и значителни материални щети - паднала е една от стените на ресторанта, както и част от покривната конструкция на бензиностанцията. Всички стъкла са счупени, а дограмите са изкъртени.
 До момента е установено, че избухналата газова бутилка е била пълна с пропан - бутан и се е ползвала за битови нужди. Веднага след сигнала е сформирана оперативно-следствена група, която извърши оглед на местопризшествието. Днес се извършва втори оглед, за да се установят причините за възпламеняването на газовата бутилка. Работата по случая продължава. В РУ на МВР - Елхово е образувано досъдебно производство.