Съветници си връщат стая с прокуратура, съд и полиция
Съветници си връщат стая с прокуратура, съд и полиция / DarikNews.bg

Група общински съветници алармираха за възпрепятстване и саботиране на работата на Общинския съвет, които според тях са предизвикани от кмета на Сливен Йордан Лечков. Според Елена Попова кабинетът, където се събират съветниците е бил заключен по разпореждане на кмета.

След решение на Административен съд Сливен и намеса на полицията, съветниците влезли в стаята в петък - 9 юли, и я запечатали, за да не се изнасят материали.  Чака се администрацията да назначи лице, което да работи със Съвета.

Елена Попова изрази надежда, че прокуратурата ще потърси отговорност на Лечков и зам.-председателя на Общинския съвет Руси Големанов за самоуправни действия. Според Попова Големанов заявил, че ще отключи кабинета, когато „дойдат американски полицаи", освен това оттам била изнесена документация и не се давало възможност за подготовка на материалите за предстоящата сесия.

„Смятам да отправя благодарствено писмо до Апелативен съд - Бургас, който възстанови правомощията на кмета и допусна пълна саморазправа от негова страна", заяви Попова.

Стаята е била заключена, тъй като в помещението се е пръскало срещу кърлежи и бълхи - обясни кметът Йордан Лечков. Според него от администрацията на общинските съветници е била предоставена съседна стая, където да могат да се събират. „Скоро ще трябва да пръскаме и срещу вампири, тъй като някои от тях съвсем вампирясаха" - заяви кметът.