Глобиха мъж за това, че е гласувал два пъти на последните избори
Глобиха мъж за това, че е гласувал два пъти на последните избори / Снимка: Дарик, архив
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Иван Т. на 30г. от Ямбол. Той е подсъдим за това, че на 31  август 2016 г, в автомобил „Джип Чероки“, и в метален фургон в двора на пункт за изкупуване на черни и цветни метали в село Веселиново и местност „Кривото кюше” е произвел с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

В метален фургон в двора на пункт за изкупуване на черни и цветни метали, без надлежно разрешително, е произвел с цел разпространение наркотични вещества – 0,078 гр. високорисково наркотично вещество –със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 61% . В лек автомобил „Джип Чероки“, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 0,033 гр. метамфетамин, със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 61%, 0,620 гр. метамфетамин на стойност 15,50 лв. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 16%, 0,010 гр. метамфетамин, 0,842 гр. метамфетамин, със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 69%.

В метален фургон в двора на пункт за изкупуване на черни и цветни метали, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение наркотични вещества - 93,07 гр. смес от метамфетамин, червен  фосфор и йод на стойност 2326,75 лв. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 0,2%; 2,20 гр. смес от метамфетамин, червен фосфор и йод на стойност 55 лв. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 0,2 %; 30,70 гр. смес от метамфетамин и толуол на стойност 767,50 лв. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 5%; 11,95 гр. смес от метамфетамин и толуол на стойност 298,75 лв. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 12%. Без надлежно разрешително е разпространил високорисково наркотично вещество – 0,653 гр. метамфетамин на стойност 16,24 лв., като го продал на двама души.

Иван Т. е обвинен и за това, че в метален фургон в двора на пункт за изкупуване на черни и цветни метали, с адрес на пункта с.Веселиново, ул. „Преслав“, местност „Кривото кюше“, без надлежно разрешително, е държал прекурсори и материали за производство на метамфетамин.

Иван Т. е задържан от полицейски служители в момент, в който продавал метамфетамин на друг мъж.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за  днес, 6 април.