Събрание на БЧК-Болярово
Събрание на БЧК-Болярово / netinfo

Общинският съвет на БЧК - Болярово проведе своето годишно отчетно събрание. Основните акценти бяха насочени към отчетния доклад на общинската организация за 2009 г., отчетния доклад на общинската контролна комисия и плана за работата на ОбС на БЧК - Болярово за 2010 г. Събранието уважиха с присъствието си д-р Антоанета Антонова - председател на Областния съвет на БЧК - Ямбол, инж. Митко Филипов - директор на Областния секретариат на БЧК, секретарят на общината Ангел Тодоров, делегати, доброволци и симпатизанти на БЧК от града и общината, както и младите червенокръстци от БМЧК.

Инж. Митко Филипов по решение на Областния съвет на БЧК направи дарение от 20 пакета хранителни продукти на деца от социално-слаби семейства. Председателят на Общинския съвет на БЧК София Минева презентира дейността на местните подразделения и доброволците. Тя напомни, че в Болярово има 7 дружества с над 500 членове, което е един от най-добрите показатели за работата на БЧК не само на областно ниво, но и на национално. Направи се характеристика на населението на общината и хората, нуждаещи се от подпомагане. Даренията през 2009 г. „Деца помагат на деца", трите транша за раздаване на хранителни продукти на социално-слаби хора, брашното, дарено от Областния съвет на БЧК за ДВУИ, защитеното жилище и училищния стол са допринесли много за по-доброто съществуване на нуждаещите се граждани. Работи се и върху здравно-просветната дейност в уилищата и детските градини.

В момента и в Болярово тече кампанията „Българската Коледа", напомни София Минева. Във връзка с това Теодора Маринова, Диана Иванова и Гергана Атанасова, ученички от СОУ „Д-р Петър Берон" и членове на БМЧК споделиха, че на 1 декември - Световния ден за борба със СПИН - са събрали парични средства, с които са подпомогнали две деца от общината, болни от церебрална парализа. Младите червенокръстци изявиха желание да се запознаят и с други членове на БМЧК от областта, за да общуват и да обменят опит. По повод на 130 години от създаването на БЧК д-р Антонова поднесе отличие-плакет на председателя на Общинския съвет на БЧК - Болярово София Минева. Инж. Митко Филипов също високо оцени дейността на боляровските черевенокръстки дружества. Той обеща, че ще се организира среща за обмяна на опит между младите хора от БМЧК. София Минева връчи грамоти за активна червенокръстка дейност през 2009 г. на Теодора Антоанова, Диана Иванова и Гергана Атанасова  от БМЧК - Болярово.