Стралджа отпусна финансова помощ на семействата на загиналите и ранените при взривовете край „Петолъчката”
Стралджа отпусна финансова помощ на семействата на загиналите и ранените при взривовете край „Петолъчката” / Общински пресцентър Стралджа

Общински съвет – Стралджа е утвърдил предложението на кмета Митко Андонов за подпомагане на ранените при взрива на 5 юни и семействата на изчезналите. Заседанието на съветниците започна с едноминутно мълчание в памет на Станимир Киров, чиито останки бяха разпознати с ДНК-експертиза, съобщават от общинския пресцентър в Стралджа.

С пълно единодушие  съветниците в Стралджа решиха да подкрепят с по 150 лв. Александър Христов от Зимница, Боян Иванов от Лозенец, Димитър Чакъров от Стралджа, Димо Колев от Ямбол, Иван Иванов от Стралджа,  Иван Ангелов от Стралджа, Илия Иванов от Лозенец, Кольо Димитров от Ямбол, Георги Радев от Стралджа.

Най-тежко пострадалият от инцидента Мирослав Маринов от Лозенец, който престоя седмица в сливенската болница, ще бъде подпомогнат със 700 лв. След консултация с гръден хирург, днес Мирослав е транспортиран до ВМА – София, където ще продължи лечението му.

Семействата на изчезналите при взрива  работници Станимир Киров, Николай Гочев и Енчо Кремъков ще получат по 1000 лв. еднократна помощ.