Стартира проект „Осигуряване на независим живот за хора в неравностойно положение в Ямбол
Стартира проект „Осигуряване на независим живот за хора в неравностойно положение в Ямбол / Дарик, Сливен, Архив

Почасови социални услуги в домашна среда на лица с трайни увреждания, включително на деца, както и на възрастни хора над 65 г., които са в пълна или частична невъзможност да се самообслужват в Ямбол ще бъдат подпомгани по проект „Осигуряване на независим живот за хора в неравностойно положение" .

Предвижда се от подобни услуги да се ползват минимум 100 потребители в продължение на 18 месеца - 01март 2016 г. до 31август 2017г. Видовите социални услуги включват: услуги за лична помощ (личен асистент), услуги за комунални-битовите дейности (домашен санитар); услуги за социално включване (социален асистент); здравни/медицински услуги (мед. сестра, фелдшер, здравен работник); услуги за психологическа подкрепа (психолог).
За осъществяването на целите на проекта ще бъдат назначени на срочен трудов договор - минимум 45 лица.

Документи от кандидати-потребители и кандидати за работа ще се приемат до 15.01.2016 г. в Центъра за услуги и информация в сградата на Община Ямбол.

Дейностите по проекта предвиждат утвърждаване на модела за предоставяне на почасови социални услуги в общността в домашна среда на общинско ниво, намаляване на безработицата и създаване на нови работни места в сектора на социалната икономика, чрез повишаване на професионалните умения и мотивация на обучени безработни лица.