Сливенски ученици участват в Академия за доброволци
Сливенски ученици участват в Академия за доброволци / Община Сливен

Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен ще участват в Академия за доброволци в Банкя. Шест доброволци към комисията в Сливен, ученици от ГПЗЕ „Захарий Стоянов” и ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”, ще вземат участие в академията за доброволци.

Доброволческият лагер събира ученици от цялата страна, които активно участват в дейностите по превенция на трафика на хора, част от националните и регионални информационни кампании в градовете, в които има изградени местни структури за борба с трафика на хора. В дните, посветени на работата по проблемите, свързани с това явление, младежите се запознават детайлно с начините на предпазване от рискови ситуации, придобиват умения за прилагане на превантивни програми по теми, свързани с трафика на хора, които да прилагат и получават подготовка да обучават своите връстници.

 

Академията ще се провежда с модератори, сред които секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора – Гергана Алексова, обучители от Национален алианс за работа с доброволци, дирекция "Превенции" на Общината на Варна и експерти от Националната комисия.