Сливен празнува Освобождението
Сливен празнува Освобождението / Дарик Сливен, архив

 

Програмата за Националния празник днес, 3 март, в Сливен ще започне с издигане на националното знаме на Република България в 11.00 часа на площад „Хаджи Димитър” и с панихида в памет на загиналите за освобождението на България воини и благодарствен молебен. В 10.30 часа венци и цветя ще бъдат положени пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

В тържеството ще вземат участие представителна част от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен и Военният духов оркестър на формированието, венценосци и почетен караул ще бъдат на площад „Хаджи Димитър” за честване Националния празник.

В 11.45 часа на площад „Хаджи Димитър” ще бъде даден старт на лекоатлетическа щафета „3 март” и масов крос „Освободител”. Финалът също е на площада, където ще се състои церемонията по награждаването на победителите.

Празничната програма ще завърши в концерт-спектакъла на Илия Луков „С песен през вековете” в Драматичен театър „Стефан Киров”. Участие в концерта ще вземат Детски фолклорен танцов състав „Българче” при ОУ „Христо Ботев” и читалище „Хаджи Димитър – 1934”.