/ ThinkStock/Getty Images
Хванаха осем души, обявени за общодържавно издирване при полицейска акция в Нова Загора, съобщиха от полицията в Сливен.

Задържаха мъж, издирван от властите в Чехия за измама

При специализираната операция от 12:00 до 18:00 часа на 12 февруари, полиция и жандармерия са затворили входно-изходните пътни участъци на град Нова Загора.
 

Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен и е била насочена към противодействие на битовата престъпност.

Заловиха четиримата мъже, издирвани за обири на бензиностанции

"Всички са били издирвани за установяване на адрес,
както и за обявени за свидетели по досъдебно производство", уточни говорителят на областната полиция Първолета Мандинска, цитирана от БТА.

Задържаха под стража във Варна турски гражданин, издирван с червена бюлетина на Интерпол

Проверявани са били микробуси, товарни автомобили, каруци и леки автомобили в изградени пет контролно-пропускателни пункта, мобилни екипи са патрулирали в района на близките села до града, завардени са били всички черни пътища от и към квартал "Шести".


Задържан е бил 27-годишен мъж, извършител на две кражби. Разкрито е престъпление, свързано с неконна търговия с тютюневи изделия. Констатирани са 84 нарушения, съставени са 53 акта.

Хванаха в Горна Оряховица мъж, издирван от София

Статистиката за 2019 година показва, че регистрираните престъпления, извършени в Новозагорско, са намалели със 153 в сравнение с тези от 2018 година. От регистрираните 433 през 2019 година престъпления са разкрити 232.
БТА