Сигнали за нарушаване на тишина на тел.112
Сигнали за нарушаване на тишина на тел.112 / Dariknews, Архив

Множество сигнали за нарушаване на тишината са били получени на тел.112 през изминалата седмица в Сливенска област, съобщават от полицията. Само за Сливен са посетени  201 сигнала, 135 от които от телефон 112 и  24 за силна музика.

Проверени са  558 автомобила и 1155 лица.  Полицейските служители са констатирали общо 526 нарушения, за които са съставени 72 акта по Закона за движение по пътищата, 14 по Кодекса за застраховане и 193 фиша. 6 са водачите употребели алкохол, 10 са неправоспособните.

За неправилно паркиране са санкционирани 11 водачи. 18 са санкционираните пешеходци. През изминалата седмица служителите на група “Охрана на обществения ред” и участък “Надежда” са реагирали на 24 сигнала за нарушаване на нощната тишина. 14 от тях са само в квартал “Надежда”.

За периода от началото на месец юли до края на септември са посетени 449 сигнала за силна музика на територията на Сливен. На много от сигналите не може да се вземе светкавично отношение, тъй като нарушителите се укриват, заключват вратите на жилищата си или влизат в саморазправа със служителите на реда. Съставени са 29 протокола за предупреждение на лица, които не изпълняват полицейското разпореждане.

Иззети са като доказателства към съставените актове и високоговорителите на музикалните уредби. В часовете от 22,00 до 03,00 часа  патрулни екипи и служебно куче обхождат  територията на квартал “Надежда”, като следят за спазване на обществения ред и Наредбата на Община Сливен за нощната тишина.

Всеки ден полицейски служители  следят за спазването на правилата за движение на територията на град Сливен. Патрулни автомобили са на най-натоварените улици в града. През периода 13- 19 октомври  при ежедневния контрол в града на булевардите ”Ст.Стамболов”, ”Янко Сакъзов”, „Бургаско шосе”, „П.Хитов”, „Г.Данчев”, „Хаджи Димитър”  са съставени  48 акта  по ЗДвП.

Установени са 6 водачи, употребили алкохол и 6 неправоспособни.  Наложени са 191 глоби с фиш за нарушение на ЗДвП. На територията на  Сливен са регистрирани 18  леки пътно-транспортни произшествия, няма регистрирани тежки ПТП няма убити и ранени.