ШОФИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!
ШОФИРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО! / netinfo
Пътната обстановка в област Ямбол се нормализира. Отменя се временното ограничение за движение на МПС. Полицейските постове ще допускат автомобилите да се движат по пътищата в областта след проверка на състоянието на гумите им и с указания за движение с ограничена скорост, съобщават от полицията. Възможни са временни ограничения за движението в определени участъци, в зависимост от настъпващите промени в пътната обстановка.

Апелираме към водачите да се движат предпазливо, с разумна скорост и да изпълняват указанията на органите на полицията и пътните служби.

Очаква се през нощта пътищата отново да се обледят, поради което препоръчваме, при възможност да не се предприема пътуване както вечерта, така и в ранните сутрешни часове. При навлизане в заледен участък водачите да не употребяват спирачки, а да намаляват скоростта с помощта на двигателя, като не изключват от скорост, да увеличат значително дистанцията от автомобила пред тях и да не предприемат изпреварвания.

Да имат предвид, че в населено място могат да застигнат пешеходец, който поради непочистени тротоари, се движи по хлъзгавата настилка на пътното платно. Да бъдат особено внимателни при преминаване край спирка на обществен транспорт, където обикновено има много бързащи пешеходци.