Семинар за създаване на Мобилно студио се проведе в Нова Загора
Семинар за създаване на Мобилно студио се проведе в Нова Загора / netinfo

Информационен семинар на тема “Формиране на устойчиви работни места чрез създаване на Мобилно студио за консултации, презентации и дистрибуция в помощ на творческите индустрии от Югоизточен район” се проведе в Нова Загора.

Идеята на проекта, финансиран по програма Фар“Развитие на човешките ресурси”, е повишаване на конкурентоспособността на малките и микро предприятия в България, в частност на производителите от Югоизточен регион за планиране, Хасково и Кърджали, посредством интернет маркирането.

“Интернет маркирането е най-бързият, достъпен и лесен начин да се популяризира една фирма на on-line пазара”, обясни пред присъстващите лекторът на семинара Христо Янков.

„По този начин фирмите от региона могат да представят своите стоки и услуги не само на вътрешния, но и на външния пазар”, допълни Янков. В резултат от изпълнението на проекта по Програма ФАР се очаква създаване на информационен портален сайт за творците от региона, на е-магазин за продажба на произведения в чужбина на английски език и организиране на изложби, презентация, рекламни участия в панаири, базари и изложения.

В Нова Загора семинарът бе съпроводен с ден на отворени врати, в който желаещите можеха да разговарят с ръководителя на проекта Виолета Панайотова и консултанта Христо Янков и да зададат конкретните си въпроси за възможностите, които предоставя проекта.

Показана бе и съпътстваща изложба "В приказния свят на Дани".