/ община Сливен
Седем номинации за наградата „Добри Чинтулов“ са подадени в Община Сливен. Призът се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Продължават да се приемат номинации за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински”

Съюзът на архитектите в България номинира арх. Анна Неврокопска. Инициативен комитет, състоящ се от членове на смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора - 1860“, номинира Георги Йорданов. 

Иван Савов е предложен от Съюза на българските художници, Михаил Илийков - от Съюза на артистите в България. Петя Александрова е номинирана от издателство „Български писател“, а Съюзът на независимите български писатели посочва името на Соня Келеведжиева. Сред номинираните е и акад. Тодор Кръстев, зад чието име застават Съюзът на българските композитори и Съюзът на Българските музикални и танцови дейци.

В близките дни предстои заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата, на което ще стане ясен носителят на приза за тази година. Наградата е индивидуална и се връчва в навечерието на празника на Сливен - 26 октомври, Димитровден.

В Сливен номинират за наградите „Добри Чинтулов” и „Д-р Иван Селимински”

На носителите се връчват почетен знак с образа на Добри Чинтулов, грамота на Община Сливен и парична премия в размер на 2 500 лв. Името на носителя на наградата „Добри Чинтулов” се вписва в „Лауреатската книга” и на паметната дъска в къща-музей „Добри Чинтулов”.

Сред носителите на наградата през годините са Елисавета Багряна, Дамян Дамянов, Радой Ралин, Николай Хайтов, Светлин Русев, Богомил Райнов, Дечко Узунов, Александър Морфов и много други изтъкнати дейци на българската култура и изкуство.