Ремонтират ул.Хемус в Стралджа
Ремонтират ул.Хемус в Стралджа / община Стралджа

След дълги години натоварена улица „Хемус" в Стралджа ще бъде ремонтирана. Поради изключително влошеното и опасно за движение състояние на улицата, настойчивостта на общинското ръководство е в навечерието на зимата тя да бъде задължително изкърпена с битумна смес.

Ще бъде ремонтиран участъкът от моста до ОУ"Св.Св.Кирил и Методий" до края на града. „Това няма да реши проблема напълно, но поне ще се предотврати опасността от пътно-транспортни произшествия", съобщиха от общинското ръководство.

Ремонтът ще се осъществи въпреки малкото отпуснати от АПИ средства за поддържане на държавна пътна мрежа в регулацията на населеното място. С надеждата, че следващата година ще стартира проект за основен ремонт на път ІІІ - 707 от Петолъчката до разклон Войника.

Докато се извършват ремонтните дейности от фирмата, с която общината има сключен договор за текущи ремонти на улици и пътища, движението ще бъде отбито по второто платно на ул."Хемус". Общината има грижата да осъществи почистването на регулите.

Веднага след приключване на работата по главното платно на ул."Хемус" ще започне ремонт на ІІ-то платно . Изкърпването ще се финансира със собствени бюджетни средства на общината за текущи ремонти на улици в населените места.