за ученици
за ученици / община Тунджа
Рекордна сума от 47 652 лева се събра на Десетия благотворителен бал, организиран от община „Тунджа” за стимулиране на ученици и студенти от общината. „Благодаря ви, дарители!

ученици
община Тунджа

Благодаря ви за вашите благородни сърца!“, каза кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, когато обяви резултатът от проведения Десети коледен благотворителен бал.

Още преди началото на търга и базара, балът стартира със сумата от 13 900 лева, от закупени покани. С лични дарения се включиха, народният представител Николай Пенев, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, Димитър Митев и почетния гражданин на общината - Желязко Узунов.

Лично дарение от 1 500 лв. за пореден път беше направено от Атанас Мерджанов - народен представител в 38-мо, 40-то и 41-во Народно събрание, чиято воля като дарител е сумата да бъде предоставена като еднократна стипендия на най-успешния ученик от община „Тунджа” за 2017 г.

Лично дарение на същата стойност направи и народният представител Кристиян Вигенин, чиято воля е сумата да бъде предоставена отново за стипендия за стимулиране на ученици и студенти от общината.

ученици
община Тунджа


От фирмени и лични дарения бяха събрани 15 520 лв. На благотворителния търг, проведен в пет части, бяха представени 25 експоната.
При обща начална тръжна цена на експонатите 4 450 лв., те бяха откупени за рекордната сумата от 16 420 лв.

ученици
община Тунджа


Постъпленията от базара, на който се предлагаха уникални коледни сувенири, изработени от деца, ученици, представители на социални заведения, клубове на пенсионера и читалища и кулинарния щанд с домашно приготвени, традиционни, кулинарни шедьоври, възлязоха на 1 812 лв.

През предходните девет години, с помощта на жителите и представителите на бизнеса, Общината е събрала 251 016 лева. Финансово подкрепени са  1 677 ученици и студенти, деца и младежи, а общата стойност на разпределените средства е  233 888 лв.