Прояви на МКБППМН против насилието в училищата
Прояви на МКБППМН против насилието в училищата / МКБППМН

Продължават превантивните мероприятия, реализирани съвместно от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и училищата от община Сливен.

Сред тях е проведеното състезание в X СОУ "Йордан Йовков", под наслов "България от край до край", с участието на ученици от 6 и 7 клас, дебати в ОУ" Христо Ботев" в Сливен между учениците от 6а клас на тема "Начинът, по който реагирам АЗ, променя ситуацията". За всички участници бяха осигурени тениски с логото на МКБППМН и послание срещу насилието.

„По време на  разговора в неформална обстановка, учениците изложиха своите гледни точки "За" и "Против" на това те сами да определят хода на събитията и да предотвратяват ескалиране на ситуациите, в които са преки участници. Основна цел на партньорските инициативи е в зависимост от възрастта и различните по вид интереси на учениците, да се реализират дейности, които да оставят своя отпечатък в мисленето на децата и непримиримост към нещата, които пречат в ежедневието  и го правят несигурно", посочи Лилия Радева - секретар на местната комисия.

На спортната площадка в училището в с.Самуилово се провеждат финалите на Пролетния футболен турнир, в който участие вземат над 120 ученици от община Сливен, Кермен и кв. Речица.

Всеки от участниците получават чек, със стойността на който ще могат да се закупят допълнителни артикули за осигуряване на футболните тренировки.