Промени в наредба ще доведат до закриване на детски градини
Промени в наредба ще доведат до закриване на детски градини / netinfo

Общинският координационен съвет на Синдиката на българските учители прие становище до председателя на общинския съвет и председателя на комисията по образование, вероизповедание и култура. По време на последната сесия е взето решение, което ще заведе до закриване на детски градини по селата, седмичната детска градина в Сливен и отпадане на групи от останалите забавачници. Това съобщи за Дарик Янка Беломорова, председател на регионалната структура на СБУ.

Синдикатът изразява своето несъгласие с промените, направени в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Сливен. Настояваме да се запази чл. 23 ал.5 и ал. 6 от наредбата, приета на 27 януари 2003 година, се казва в становището. Те бяха обединени в една алинея на последната сесия. Според новия текст за трето, четвърто и всяко следващо дете на многодетна майка, ще се заплащат такси за детска градина, а това не бива да става, смятат от учителския синдикат.

Освен това синдикалистите искат информация за бюджетите на отделните детски градини на общинско подчинение. Становището е депозирано до председателя на общинския съвет.