Продължава ремонтът около площада  и църквата „Свети Димитър“ в Сливен
Продължава ремонтът около площада и църквата „Свети Димитър“ в Сливен / Дарик Сливен

Изграждането на площадка и стъпала до паметника на Добри Желязков в градинката пред НТС в Сливен ще започне през следващата седмица. Целта е гражданите да имат достъп до паметника, поясни заместник-кметът по устройство на територията Иван Манчев.

В информация за напредъка на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“ той посочи, че осветителни тела на колоните до „Розова градина” ще обозначат началото на пешеходната зона. Самите колони ще се облицоват с гранит. Пречупването на светлината от фонтаните, които се изграждат пред тях, ще образува светлинна арка на входа на пешеходната зона.

Готови са и настилките в участъка от Розова градина до сградата на НТС на площад „Добри Желязков“. От площада до кино „Българка” се подменят повредени плочи от старата настилка.  Започна и подмяната на разрушените плочи от врачански камък. При по-добро време ще бъдат довършени и детските площадки в този участък.

Тази седмица не се предвиждат строителни работи по площадните пространства и улицата, западно от общината. Изчакват се по-добри атмосферни условия, за да се изпълнени хоризонталната маркировка и да бъде допълнена сигнализацията. Усилено се работи по площадното пространство пред паметника „Хаджи Димитър” и около църквата „Свети Димитър”. Осигурени са всички разрешителни режими и няма  пречка обектът да се завърши в график.