Пробит е пътя от Твърдица до билото на Предела
Пробит е пътя от Твърдица до билото на Предела / netinfo

По информация от Областно пътно управление към 14,30 часа днес е пробит пътя от Твърдица до билото на Предела, но продължава работата по неговото разширяване.

Областният управител Христина Чолакова и зам.областният управител Димитър Йорданов проверят на място ситуацията. По нареждане на областния управител преди обяд бяха извършени проверки за опесъчаване и на някои критични участъци край Нова Загора и в посока Петолъчката.

По информация от Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” към 13,00 часа днес е отворен за движение и проблемният участък на главен път I-6 в ямболска територия Петолъчката-Лозенец-Венец.

Все още продължава разчистването на пътя за Карандила. Сутринта на заседание на кризисния щаб в Областна администрация – Сливен с участието на ръководствата на Областна администрация, ОД „Полиция”, 13-та Танкова бригада, сектор „КАТ-Пътна полиция”, Гражданска защита и Областно пътно управление кметът на Сливен Йордан Лечков увери, че е осигурил техника, която да продължи разчистването на пътя за Карандила. През целия ден обаче въжената линия е работила и е извозвала към Сливен хора от почивните станции в местността.

Подготвя се ново искане от страна на Областна администрация – Сливен за техника от военните, която утре да започне разчистване в посока с. Раково.