Предаваме череши само на регламентирани места
Предаваме череши само на регламентирани места / Dariknews.bg, архив

Кметът на Сливен Стефан Радев издаде заповед във връзка с предстоящата кампания за изкупуване на череши в община Сливен през 2016г.

С нея се определят местата, на които да бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши, които са 33 и се намират в: местност "Андреева чешма", разклон за лифта, Старчески дом, местност "Сухата чешма", местност "Крушката", - автоспирка, Редки метали - разклона за село Сотиря, местност "Моллова кория", местността "Рамануша", местност "Дълбоки дол", местност "Партизанската чешма" - с.Чинтулово-пътя, Ж.П.прелез I , Ж.П.прелез II, местност "Девичково", местност "Хисарлъка", местност "селището", местност "Ореха", местност "Пандарбунар", местност "Дюлева река" - обръщалото на тролеите, местност "Борчетата" по пътя за с.Чинтулово, местност "Каменна алча", местност "Мацулка", местност "Мочурите" - по пътя за с.Сотиря, селата Сотиря, Тополчане, Глушник, Чинтулово, Гавраилово и Малко Чочовен, квартал "Дружба" - мостчето, местност ", местност "Барутни погреби".

В заповедта се посочва още, че заявления за разкриване на пунктовете за изкупуване на череши се подават в Центъра за информационно и административно обслужване на гражданите.

Удостоверение за местонахождение на пункта ще се издава само срещу платена такса, съгласно Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на общината за един месец или за брой дни, при условие, че заявителят няма финансови задължения към община Сливен. Копие от удостоверението трябва да бъде поставено на видно място във всеки пункт за изкупуване на череши. Лицата, които непосредствено изкупуват череши, трябват да бъдат снабдени с документ удостоверяващ, че изкупуват от името и за сметка на фирмата, получила удостоверение. Изкупуването на череши да става срещу представяне от продаващия черешите на документ за собственост/договор за наем на имота или удостоверение на производител/. В пунктовете за изкупуване да се води регистър, в който се вписват данни за лицата предаващи череши - трите имена и адрес. Изкупуването да се осъществява от 09.00 до 20.00ч.

Площта на един пункт да не бъде по-малко от 4 м2 и между два пункта на един и същ адрес да има поне 2 метра разстояние.

Органите на РПУ, „Общинска охрана" и СОТ  съвместно с отдел „ОИЗП", кметовете и кметските наместници да осъществяват контрол по организацията и изкупуването на черешите.

На фирмите и лицата нарушили настоящата заповед, да се съставят актове съгласно. При повторно нарушение да се отнема разрешителното.

Контрол по изпълнението на заповедта е възложена на заместник - кмета Румен Иванов.