Пред финал е дело за убийство на 16-годишно момче
Пред финал е дело за убийство на 16-годишно момче / DarikNews.bg

Състав на Окръжния съд в Ямбол днес гледа процеса за убийството на 16-годишния Галин Николов. Сутринта беше даден ход на делото, в което обвиняем е Иван Янакиев, на 18 години. Жестокото убийство е станало на 21 май 2009 година. От тогава до 6 декември, когато бе открит трупът му, Галин бе неизвестност. Той бе обявен за изчезнал и полицията го издирваше. Когато след шест месеца и половина бе разкрито убийството, целият град бе потресен, че деца убиват деца.

Според обвинителния акт, във фаталния 21 май, по обяд, в 13 часа, Галин бил качен на кола от три момчета, едното от които Иван Янакиев. Бил закаран в подножието на местносттта Бакаджика. Там нападателите му поискали ключа от апартамента на Николови. Те имали информация, че семейството има около 200 000 лева, които съхранява във сейф. Галин отказал да даде ключа. Разправията се ожесточила, започнал побой. В действие влязъл и нож. Момчето било наръгано в корема, кръста и врата. Раните били смъртоносни. Заровили трупа и изчезнали.

Дни по-късно тримата се върнали, разровили плиткия гроб и преместили тялото на друго място, като го влачили с кабел, вързан за крака. Съдът днес не прие искането на защитата на Иван Янакиев за отвод на съдебния състав, заради предубеденост. В момента все още разпитват  свидетели. Показания дадоха и двамата младежи Борис Кенаров и Живко Златев, които са били свидетели на убийството. Ще бъде изслушана и съдебно-медицинската експертиза. Не е изключено до края на работния ден, ако бъде удължен, присъдата да бъде произнесена.