/ ОД на МВР-Сливен
Пожарната в Сливен е с нов директор, съобщиха от полицията.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов главен инспектор Денчо Чомаков, началник на пожарната в Твърдица, поема поста директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Сливен.

Той бе представен официално вчера от главен комисар Александър Джартов директор на Главна дирекция „ПБЗН”-МВР. Чомаков заменя на поста комисар Владимир Демирев, който навършва 60 години и напуска системата на МВР.

ОД на МВР-Сливен

Чомаков има прослужени 33 години в МВР, от които 23 години на ръководна длъжност. След завършване на висшето си образование във факултет "ПБЗН" на Академията на МВР през 1990 година, последователно преминава през всички изпълнителски длъжности в двете основни направления на дейност в пожарната в Сливен: 3 години като инспектор на дежурна смяна и 5 години като инспектор в направление Държавен противопожарен контрол.

За добрата си и самоотвержена дейност в направленията пожарогасителна и спасителна дейност той е получавал множество благодарствени писма от пострадали в пожари и при други произшествия.

Активната му дейност в направление Държавен противопожарен контрол, освен всичко друго постигнато, му носи през 1997 г. признание на национално ниво със завоюваното ІІІ-то място в Националния конкурс „Пожарникар на годината” в направление „Офицери, работещи в направление ДПК”.

В края на 1999 г. регионалното ръководство на пожарната се доверява на главен инспектор Чомаков и той е назначен за началник на пожарната в Твърдица. На тази длъжност той се проявява като много добър служител и ръководител от системата на "ПБЗН".

Успява да изгради отлични взаимоотношения, както с колектива на пожарната в Твърдица, така и с ръководствата на ОД на МВР-Сливен и Районно управление-Твърдица, местната власт, Държавно горско стопанство-Твърдица и представители на останалите държавни институции в региона.

Утвърждава се като компетентен и можещ ръководител, ползващ се със завиден авторитет.