Последно за годината заседание на Общински съвет - Стралджа
Последно за годината заседание на Общински съвет - Стралджа / Общински пресцентър Стралджа, архив

Атанаска Кабакова, председател на ОбС – Стралджа, насрочи последното за годината заседание  за 19 декември от 14.00 ч. Съгласно дневния ред първо вниманието на съветниците ще бъде насочено към актуализацията на Наредба № 12 за определяне размера на местните данъци, след което кметът Митко Андонов ще внесе докладна записка относно вътрешни компенсирани промени по План-сметката за дейност "Чистота" за 2013, приемане План-сметката за дейност "Чистота" за 2014 и определяне размера на таксата за битови отпадъци за 2014 г.

Предстои одобряване План-извлечение за промяна вида на сечта през 2013 г. в Общински горски фонд, изслушване отчет за административно-наказателната дейност и административното обслужване в общината, съгласуване на стратегически план за дейността на Звеното за вътрешен одит и годишен план за новата година.

За пореден път в заседанието ще бъде внесена докладна записка относно промяна предназначението на земеделски земи, необходими за обект "Енергоефективно използване на геотермална вода в съществуващи отоплителни системи на сгради от образователната инфраструктура". Очаква се решение за учредяване безвъзмездно право на ползване на "Сдружение на ловците и риболовците - Стралджа", както и относно предоставяне безвъзмездно управление на общински недвижим имот - библиотека Стралджа, за нуждите на читалище "Просвета-1892" в Стралджа.

Митко Андонов е вносител и на докладни записки относно издаване разрешително за ползване на воден обект - язовири и микроязовири- публична общинска собственост и отпускане на еднократни финансови помощи на граждани за лечение и лекарства.