Полицейски инспектори се отчитат пред хората
Полицейски инспектори се отчитат пред хората / Дарик Сливен, архив

Публични отчети правят полицейските инспектори от Областната дирекция на МВР – Ямбол. Всяка година през месец март полицейските и младши полицейските инспектори представят пред органите на местното самоуправление и гражданите  резултатите от дейността по опазване на обществения ред и противодействие на престъпността през изтеклата година  на обслужваните райони. Тези срещи показват желанието на служителите на реда за открит диалог с гражданите по всички проблеми, касаещи опазването на обществения ред, сигурността на гражданите и противодействието на престъпността в квартала или населеното място.

Жителите на съответния район имат възможност да изкажат своята позиция по проблеми, касаещи сигурността и спокойствието, да дадат своята оценка за работата на полицейските служители и да направят предложения и препоръки за подобряване качеството на полицейските услуги и на взаимодействието в борбата с престъпността.

 

В читалището на село Стефан Караджово вече се проведе един от първите отчети на полицейските инспектори пред обществеността, съобщава говорителят на ямболската полицейска дирекция Татяна Павлова. Хората са били информирани за състоянието на средата за сигурност в района, регистрираните престъпления, предприетите мерки за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността и резултатите от тях. В хода на срещата са коментирани и възможностите за ползване на сигнално-охранителна техника и изграждане на видеонаблюдение в района. Припомнени са основните сценарии за осъществяване на телефонни измами, както и начините за измами при покупко-продажба на селскостопанска продукция. Публичните отчети на полицейските и младши полицейските инспектори ще продължат съгласно изготвените графици.