/ ПСС Сливен


Планинските спасители в Сливен оказаха помощ на 49-годишна контузена жена, пострадала в местността Малката Чаталка, в близост до Халката. Сигнал за инцидента е подаден на 19 май вечерта, около 18.50, че туристка е контузила глезена си на връщане от Халката, което направило невъзможно по-нататъшното й самостоятелно придвижване.

Към мястото на инцидента веднага са потеглили доброволци от Планинската спасителна служба – ръководителят на отряда Николай Сотиров, Андон Димов, Камен Динев, Петър Койнов, д-р Евгений Тенчев, както и стажант-спасителите Щилиян Тенчев, Светослав Семов и кандидатът за спасител Тодор Ников.
 

Планинска спасителна служба
ПСС Сливен



Пострадалата е получила медицинска помощ от д-р Тенчев, който е поставил шина на контузения крак. След това тя е била пренесена с носилка до автомобил и транспортирана до Спешното отделение на МБАЛ-Сливен.

Това е първата спасителна акция на отряда за годината и след въвеждането на извънредно положение в страната. С цел спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на коронавируса, всички участници са носили предпазни маски и шлемове.
 

Планинска спасителна служба
ПСС Сливен