Плакет за Инженерно -педагогическия факултет в Сливен
Плакет за Инженерно -педагогическия факултет в Сливен / община Сливен

Кметът Стефан Радев награди с почетния знак - плакет на община Сливен, Инженерно -педагогическия факултет - Сливен към Техническия университет в София, по повод 30 години от създаването му.Наградата е по решение на постоянната комисия по символиката към Общинския съвет.Стефан Радев връчи отличието на заместник - ректора на "Факултет и Колеж-Сливен" проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков на тържествено събрание - концерт в голямата зала на Драматичния театър "Стефан Киров".

„През годините висококвалифицираните преподаватели доказаха своя професионализъм при подготовката на добри специалисти, които се реализират успешно в България и по света. През тези 30 години успяхте да съхраните традициите на образованието, съчетавайки ги с новаторство в образователните технологии и така да отговорите на предизвикателствата на времето", посочи в словото си кметът на Сливен.
Радев пожела на всички преподаватели, служители и студенти здраве, сила на духа и воля за  утвърждаване на високите стандарти,  които е наложило висшето училище през годините като модел за развитие на млади  специалисти  по високи европейски стандарти.

Плакет за Инженерно педагогическия факултет в Сливен
netinfo

Със златен медал на ТУ София бяха наградени бивши и настоящи преподаватели, както и общественици, допринесли за изграждането и утвърждаването на ИПФ - Сливен.
По повод юбилейната годишнина беше организирана изложба „Ретро техника", ретроспективната  фотоизложба за живота на висшето училище, кръгла маса на тема „Образователни практики в сътрудничеството между средни и висши училища".

Бяха поднесени приветствия от името на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, от министър-председателя Бойко Борисов, от министъра на образованието Меглена Кунева. Благослов произнесе владиката на Сливен Иоаникий, поздрав поднесе и областният управител. Гости на днешния празник бяха Явор Нотев - зам.-председател на НС, зам.-министърът на образованието Красимир Киряков, бивши преподаватели и

студенти, много граждани.
Празничен концерт изнесоха Симфоничният оркестър в Сливен и Орлин Горанов, китарен ансамбъл „Кода", балет Империа", вокален ансамбъл „Фортисимо" при музикалното училище в Бургас, Ансамбъла за народни песни и танци в Сливен.