Партиите се споразумяха за състава на РИК – Сливен
Партиите се споразумяха за състава на РИК – Сливен / Dariknews, Архив

Представителите в Сливен на парламентарно представените политически партии и коалиции в националния парламент и в Европаламента се споразумяха за състава на Районната избирателна комисия. На консултациите, водени от областния управител Корнелий Желязков присъстваха представители на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, Атака, НДСВ и Синята коалиция.

Стана ясно, че РИК ще има в състава си 15 членове, от които един председател, двама заместник-председатели и един секретар.

Първоначално за председател своите номинации дадоха ГЕРБ – Стелли Стефанова и Коалиция за България – Тодор Чакъров. Тъй като не се стигна до избор, след допълнителни консултации, ГЕРБ оттеглиха своята кандидатура и единодушно бе одобрено предложението за Тодор Чакъров. Първи заместник-председател с единодушие стана Росица Тодорова от ГЕРБ, а за втората позиция бяха разгледани предложенията на Атака – Димитър Въндев и на Синята коалиция – Пепа Митева.

Четири участниците в консултациите подкрепиха Въндев, а двама – Митева. Това ще бъде вписано в протокола, който ще бъде изпратен до ЦИК. За секретар на Районната избирателна комисия единодушно бе одобрена Севда Османова, предложена от ДПС.