Откриха нов спортен клуб по борба и джудо в ямболското село Роза
Откриха нов спортен клуб по борба и джудо в ямболското село Роза / Дарик Сливен, архив

С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от отец Жельо, тържествено бе открит нов спортен клуб по борба и джудо „Шони 2012” в село Роза. Кметът на община Тунджа Георги Георгиев поздрави всички, помогнали да го има този клуб и пожела бъдещите шампиони на международни, европейски и световни турнири да бъдат от новооткрития спортен клуб в село Роза.

На официалната церемония присъства патронът на клуба, един от най-изявените спортисти от селото Иван Василев-Шони, който от 20 години е президент на българската федерация по джудо, генералният секретар на федерацията по джудо Асен Кораджиев, зам.-кметът на общината Станчо Ставрев, представителят на министерството на физическото възпитание и спорта за областите Сливен, Ямбол и Стара Загора Николай Даков, председателят на Спортна академия „Ставен” - Сливен Стайко Стайков и изп.директор Лъчезар Темелков, спортни деятели и граждани.

Желаещите да спортуват  ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” са над 50. Ръководството на академия „Ставен” - Сливен подари на състезателите тениски и спортни аксесоари, а републиканските, балкански и европейски шампиони от академия
„Ставен" направиха демонстрационни схватки.