/ община Тунджа
Дванадесетият общински празник на коня и конния спорт сепроведе в село Тенево. Организатори бяха общината, кметството на село Тенево и народно читалище „Просвета- 1910”.

Празникът беше изпъстрен и от ритуала на кукерската група на село Маломир, танца на красивите „Пандъклийчета“ и гласовете на фолклорна певческа група към НЧ „Просвета-1910“, с. Тенево.

Тенево
община Тунджа


След ритуалното захранване на конете, жители и гости на селото се отправиха към мястото за провеждане на състезанието, където приветствия към участниците отправиха Ели Василева - заместник-кмет на община „Тунджа“ и Димитър Комитов - кмет на село Тенево.

В регламента бяха заложени две състезания - на къса и дълга дистанция, както и традиционните конкурси за най-нагизден кон, за най-млад и най-възрастен участник.
 
Класиране в категория „Къса дистанция”:

I-во място – Вълчо Демирев;
II-ро място – Ангел Янков;
III-то място – Георги Димитров.
 
В категория „Дълга дистанция”:

I-во място – Атанас Динев;
II-ро място – Вълчо Демирев;
III-то място – Симеон Ангелов.
 
Най-млад участник в празника беше Пламен Даниелов, а най-възрастен - Христин Атанасов.

Тенево
община Тунджа


За най-нагизден и най-красив беше избран конят Роуми, с ездач Николай Петков и стопанин Янко Динев от с. Генерал Инзово. Парични награди и статуетки на победителите връчиха Ели Василева - заместник-кмет на община „Тунджа” и Димитър Комитов - кмет на село Тенево.