От полицията готови за изборите
От полицията готови за изборите / Sofia Photo Agency, архив

Около 520 служители на Областната дирекция на МВР в Сливен са включени в поддържането на реда и за нормалното преминаване на изборите за национален референдум на територията на областта. Прекратени са всички отпуски, още на 26 януари служителите ще бъдат в секционните избирателни комисии за охрана на бюлетините и другите изборни книжа, съобщи заместник-директорът на Областната дирекция на МВР главен инспектор Христо Тодоров.

На 25 януари ще се състои среща в Областно пътно управление - Сливен с преставители на пътноподдържащите фирми, областна управа и полицията, за да се вземат предварителни мерки, във връзка с очакваното застудяване на времето, за осигуряване на нормалното транспортиране на изборните книжа от населените места в областта до Сливен, информира началникът на КАТ главен инспектор Николай Колев.

Вече са сформирани оперативни щабове в четирите Районни управления „Полиция" в областта, работи и Областен оперативен щаб в дирекцията, а на 25 януари предстои инструктаж на полицейския състав, който ще работи в деня на изборите.