Осъдиха четирима, отвлекли проститутка. Двамата се крили в багажник
Осъдиха четирима, отвлекли проститутка. Двамата се крили в багажник / netinfo

Четирима мъже бяха осъдени днес ефективно за отвличане на 22-годишната Тана Колева с цел склоняване към проституция, съобщи пред Дарик зам. председателят на Окръжен съд Сливен Мартин Данчев.

По 5 години и 6 месеца затвор при първоначален строг режим получиха 40- годишният Марин Папазов от Сливен, Асен Атанасов на 39 години от Павликени и 35-годишният Чавдар Асенов от Търговишко. Четвъртият член на групата Николай Георгиев от Шумен получи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Четиримата са се признали за виновни и са поискали съкратена процедура. По този начин делото е приключило за час и половина и съдът ги е признал за виновни в отвличането на Тана на 27 август 2009 година и е уважил иска и в размер на 25 хиляди лева, който осъдените трябва да изплатят солидарно. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Бургас. Организаторът на отвличането Марин Папазов, който е рецидивист, е изпратил Николай Георгиев с автомобил да се представи като клиент на мястото, където отвлечената проституирала - в района на пазарче на разклона за село Гавраилово по пътя Сливен - Казанлък, а другите двама се скрили в багажника на колата. Георгиев научил тарифата от 15 лева за орален секс и 20 за традиционен, спазарил се с Тана и се отправил към близкия пущинак. Тогава другите двама изскочили от багажника, спомогнали за отвличането на проститутката, отвели я при Папазов и отпрашили към Русе, където я продали за 3 хиляди лева на собственика на хотел „Шанс". Там тя проституирала, докато не се появил холандски клиент, който я избрал на 1 септември, защото говорела езика. След като го обслужила отвлечената се обадила от телефона на клиента в полицията, която чрез заслон я извела, за да се предяви обвинението.

Тана наскоро се върнала от Холандия със своя сводник и приятел и заработвала и зарибявала клиентите на продавачите на праскови и пътуващите, а приятелят и я пазел до момента на отвличането.