Официална делегация от Община Сливен се завърна от побратимения руски град Воронеж
Официална делегация от Община Сливен се завърна от побратимения руски град Воронеж / община Сливен

Делегация, водена от кмета Стефан Радев, гостува за празника на побратимения на Сливен руски град Воронеж. В нея бяха включени заместник-кметът Румен Иванов, общинският съветник Борислав Павлов и Светомир Минчев - главен експерт „Международно сътрудничество и инвестиции". Визитата беше по покана на кмета на Воронеж Александър Гусев.

На 2 септември, ден преди празника на Воронеж, делегацията беше приета за официална среща с кмета Александър Гусев и неговите заместници в кабинета на градоначалника. В разговорите се обсъдиха въпроси, свързани със сътрудничеството между градовете и перспективите за бъдещи обмени в културната и икономическата област.

Кметът на Сливен Стефан Радев подари на руския си колега копие на златната маска от Далакова могила и отправи покана за гостуване на делегация от Воронеж за празника на Сливен - Димитровден.

Основните мероприятия на празника на Воронеж бяха съсредоточени на 3 септември  и включваха концерти, обръщения към гражданите на кмета Гусев и губернатора Гордеев, връчване на почетни знаци, демонстрации на военни части, спортни изяви, ретро парад на стари автомобили, пазар на традиционно изкуство и занаяти и много други интересни прояви, организирани от администрацията на милионния град.