Обучават младежи как да водят преговори и да провеждат избори
Обучават младежи как да водят преговори и да провеждат избори / ThinkStock/Getty Images

Модулно обучение на Общински детски съвет – Сливен ще се проведе от 10 до 14 септември в Приморско. То се осъществява с финансовата подкрепа и съдействие на община Сливен и МКБППМН, съобщи Лилия Радева - секретар на комисията.

Петдневното обучение е структурирано в няколко модула. По време на теоретичната част ще се презентират и обсъждат националните и международни програми и документи подкрепящи децата и младите хора. Ще се дефинират лидерството и качествата на заемащите ръководни постове деца на училищно, общинско и областно ниво. Младите лидери ще усвояват комуникативни и презентационни умения, умения за работа в екип, водене на преговори, работа с медиите.Децата ще предлагат свои виждания за справяне с агресията в училищата на педагогическите съветници от училищата в община Сливен и областта. Ще изразят очакванията си за подкрепа от страна на възрастните в училище, община и област. Младите лидери и възрастните, които ги подкрепят ще изработят план и модел за провеждане на изборите на училищно, общинско и областно ниво. Нашите млади съветници ще обменят опит и добри практики с представителите на съветите на Карлово и Калофер.

Обучението ще се води от квалифициран обучител - представител на Младежки дом - Сливен.

 

Успоредно с обучението на децата ще се проведе обучение на представители на училища от област Сливен. То е организирано от РИО Сливен и МКБППМН на същото място.