Общинското предприятие „Общински пазари” ще е с повече възможности и реализирани печалби, според Лечков
Общинското предприятие „Общински пазари” ще е с повече възможности и реализирани печалби, според Лечков / Дарик Сливен, архив

Създаването на общинско предприятие „Общински пазари" в Сливен ще оптимизира дейностите и работата на служителите ще стане по-прозрачна. Така коментира днес кметът Йордан Лечков решението на Общинския съвет дружеството да се преобразува в общинско предприятие. По думите му така пазарът ще има по-голям капацитет и възможности за реализиране на печалби. „Сливен има един от най-добрите пазари, но години наред не се управлява както трябва", заяви още кметът.

Оборотът на пазара е около  4,5 - 5 милиона лева на година, досега постъпленията в общината са около 1,5 милиона лева. Предстои да се избере директор на Общинското предприятие "Общински пазари" и да се сключи договор по Кодекса на труда до провеждане на конкурс. Всеки, който има договор автоматично се преподписва, няма да има прекратяване на договори, няма да има преговаряне, категоричен бе Лечков. В активите на общинското предприятие се прехвърлят „Пазар за цитрусови плодове" и магазините на покрития пешеходен мост, които до момента се стопанисват от общината.