Общински  съвет Стралджа подкрепя нови проекти
Общински съвет Стралджа подкрепя нови проекти / Общински пресцентър Стралджа

Общинските съветници от Стралджа приеха общината да кандидатства по европейски проекти. Кметът на общината Митко Андонов е упълномощен да предприеме необходимите действия, свързани с подготовката и кандидатстването с проект „Първоначално залесяване на неземеделски земи на територията на община Стралджа" .

Проектът от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г.  Общинските съветници решиха общината да кандидатства  за безвъзмездна финансова помощ по мярка 3.4. „Развитие на нови пазари и промоционални кампании" по приоритетна ос №3 „Мерки от общ интерес" по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство", финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007-2013г. Одобрена е и кандидатурата на общината в процедура по приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси", подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна  държавна администрация" като е възложено на кмета на общината да определи екип за разработване на проектното предложение.

 Съветниците дадоха съгласието си общината да ползва временен безлихвен заем от бюджета на общината в размер на 50 000 лв. за разплащане на разходите  по проекта „Социално предприятие за озеленяване и благоустройство- Община Стралджа", финансиран с Договор за безвъзмездна финансова помощ от ОП"Развитие на човешките ресурси", Схема „Нови възможности".

  Повече коментари предизвика  информацията за работата по прилагане на Наредба № 1 за обществения ред и Наредбата за регистрация и контрол на ППС с животинска тяга.  При извършване на контролната дейност по Наредба № 1 от началото на годината в общината са съставени 93 бр. актове за установяване на административни нарушения и въз основа на тях са издадени 83 бр. наказателни постановления. Съветниците бяха информирани за взетите мерки от страна  на общината  по осигуряване  и опазване на обществения ред, поддържане на естетичен вид и чистота на населените места, забрани за паркиране на превозни средства върху общински терени, контрола по строителни и строително-монтажни дейности, експлоатация и опазване на общинските имоти, опазване на обществения ред при отглеждане на домашни животни.

Благодарение на въведените отличителни знаци и регистъра в общината са разкрити кражби на селскостопанска продукция, съставени са 39 бр. АУАН от МВР за липса на регистрация и оборудване на каруците. Издадени са и 38 наказателни постановления на обща стойност 2050 лв.