Болярово
Болярово / община Болярово
 
Общински съвет - Болярово не подкрепи провеждането на местен референдум поради незаконосъобразност. След допитване до юристи, общинските съветници взеха решение провеждането на местен референдум за бъде отхвърлено по въпросите с мотиви, отразени в становището на Адвокатски съвет – Ямбол. Предложеният въпрос не е от компетентността на органите на местното самоуправление, а доколкото е уреден от закона, който има действие на цялата територия на държавата, то той не е и такъв с местно значение, решиха общинските съветници.

На сесията бяха приети още отчет за изпълнение на бюджета на общината и състоянието на общинския дълг за 2016 г.; отчет за работата на общинската администрация по закона за обществените поръчки и подзаконовите нормативни актове, утвърждаване на самостоятелни и слети паралелки с ученици под минималния брой в община Болярово за учебната 2017/2018 г.

Общинските съветници гласуваха одобряване на безлихвен заем за сметка на чужди средства; ползване на дървесина от общински горски фонд на територията на община Болярово за местното население и одобряване на продажна цена за 1 пространствен кубичен метър; кандидатстване на Община Болярово с проектно предложение пред Фонд „Социална закрила” към Министреството на труда и социалната политика.     

 На заседанието бяха разгледани, обсъдени и приети отчети за работата за периода 11.2015 г.- 31.12.2016 г. на кметовете на селата:  Стефан Караджово, Воден, Попово, Малко Шарково и кметските наместници на селата: Денница, Оман, Камен връх.